Kierunki kształcenia

Kierunki kształcenia:

TECHNIKUM 

  1. Technik hotelarstwa

                         - nauka trwa 5 lat ( po szkole podstawowej )

                         - absolwent uzyskuje tytuł technika hotelarstwa

                         - przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: język angielski i geografia

  1. Technik żywienia i usług gastronomicznych

                         - nauka trwa 5 lat ( po szkole podstawowej )

                         - absolwent uzyskuje tytuł technika usług gastronomicznych

                         - przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: język angielski i biologia

            3. Technik weterynarii

                         - nauka trwa 5 lat ( po szkole podstawowej )

                         - absolwent uzyskuje tytuł technika weterynarii

 

BRANŻOWA SZKOŁA I- EGO STOPNIA

               1. Wielozawodowa

                        -  nauka trwa 3 lata, kończy się egzaminem z nauki zawodu

                        -  kształcenie teoretyczne zawodowe odbywa się w formie kursów w Ośrodkach Doskonalenia Zawodowego, wiedzę z przedmiotów ogólnokształcących uczniowie zdobywają w naszej szkole, praktyka zawodowa jest organizowana przez pracodawcę , który zawarł umowę o pracy

                        -  kierunki kształcenia : fryzjer, sprzedawca, krawiec, cukiernik, elektryk, elektromechanik, mechanik pojazdów samochodowych, blacharz samochodowy, monter instalacji i urządzeń sanitarnych, tapicer, piekarz, murarz

               2. Kucharz

                        - nauka trwa 3 lata, kończy się egzaminem z nauki zawodu

 

LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE DLA DOROSŁYCH- na podbudowie zasadniczej szkoły zawodowej

                        - nauka trwa 3 lata

                        - umożliwia kontynuowanie nauki na studiach wyższych

 

 

Wytworzył:
Udostępnił:
Lejk Katarzyna
(2020-03-06 08:36:50)
Ostatnio zmodyfikował:
Lejk Katarzyna
(2020-03-06 08:38:04)